Problema datoriilor | Educatie financiara

cauta

Problema datoriilor

Trimite unui prieten Versiune print

Investitii

Antreprenoriat

Trimite unui prieten                             Campurile marcate cu * sunt necesare

Numele tau *:

Adresa ta de email *:

Numele prietenului tau *:

Emailul prietenului tau *:

Mesaj aditional:

 

De cele mai multe ori, contractarea unui imprumut nu reprezinta o problema. Problemele apar atunci cand ne imprumutam atat de mult incat venitul nostru trebuie sa ramana neschimbat sau chiar sa creasca pentru a ne putea plati ratele.

Care este insa nivelul suportabil al datoriilor pe care le putem face? In general, pentru datoriile de consum este considerat optim un nivel de pana la 10% din venitul net anual, cu alte cuvinte in limita sumei minime pe care ar trebui sa o si putem economisi. Deja peste acest nivel rambursarea datoriei poate fi problematica, iar daca nivelul datoriei este de peste 25% din venitul net anual se recomanda luarea unor masuri drastice. Fiind considerate adesea obstacole in calea dobandirii prosperitatii, daca nu pot fi evitate, este bine ca datoriile de consum sa fie facute pe termen scurt (maxim 1 an), si nu mai frecvent de o data la doi ani.

Exista insa si datorii care intra in categoria celor necesare si a caror evitare poate constitui o greseala. Dintre acestea se detaseaza net datoriile ipotecare, pentru achizitionarea unei proprietati imobiliare ca resedinta principala, sau cele pentru achizitia altor bunuri de valoare ridicata (masini, iahturi, avioane, studii, etc.). Regula de baza de urmat in aceste situatii este ca durata de folosinta a bunului finantat prin credit sa fie mai mare decat perioada de acordare a creditului. Ori de cate ori este vorba despre o familie, trebuie luate in considerare veniturile tuturor membrilor sai atunci cand se fac aceste calcule.

Un alt aspect important legat de credite este costul lor, respectiv dobanda. Pe langa necesitatea de a selecta din oferta de credite bancare pe aceea care este cea mai avantajoasa pentru noi din aceasta perspectiva, trebuie sa constientizam toate riscurile implicate si sa luam masurile de acoperire care ne avantajeaza.

Cum achizitia unei proprietati imobiliare cu destinatia de locuinta este una dintre cele mai bune investitii care pot fi facute, oferind si satisfactii psihologice proprietarilor, datorita valorii implicate reprezinta unul dintre subiectele asupra carora este indispensabil sa detii cele mai bune informatii inaintea luarii oricarei decizii. De aceea suntem pregatiti sa-ti oferim consilierea de care ai nevoie.

Sursa: FinMentor


Top

dezvoltat de Web Media Bacau